Sastojci:
500 g bijelog mesa
1 mrkva
1 luk
1 jaje
50 g brašna
1 veza peršuna
1 kašičica soli
biber – po ukusu
ulje, za prženje
Priprema:
Kako biste napravili ove šnicle, pileći file operite i isjecite na komade. Sameljite komade mesa u mašini za mljevenje mesa. Isjecite jedan luk na male kocke, a mrkvu narendajte na sitno rende.
Sitno isjeckajte malu vezu peršuna. U pripremljeno mljeveno meso dodajte sjeckani crni luk, rendanu mrkvu, peršun, jedno jaje i 50 g brašna. Pobiberite po ukusu i dodajte oko 1 kašičicu soli.
Sve dobro izmiješajte. Od pripremljenog mljevenog mesa formirajte šnicle. Za jednu šniclu treba vam otprilike jedna kašika mljevenog mesa. Ubacite šnicle na prethodno zagrijanu tavu sa malom količinom ulja. Pokrijte tavu poklopcem i pržite šnicle na laganoj vatri oko 5 minuta sa jedne strane.
Zatim okrenite šnicle na drugu stranu i ponovo pokrijte tavu poklopcem. Pržite na drugoj strani 5 minuta. Servirajte i uživajte.