Petar Vorkapić iz Sombora kod Vojvodine (Srbija) koji je prošle godine nakon što je počinio nasilje u porodici pucao u dva pripadnika Odreda Žandarmerije iz Novog Sada, osuđen je na 14 godina i pet meseci zatvora u Višem sudu u Somboru.

Okrivljen je za nasilje u porodici, pokušaj teškog ubistva i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i mjera bezbijednosti oduzimanje predmeta krivičnog djela, kao i mjera bezbijednosti obaveznog liječenja alkoholičara, piše Telegraf.rs.

Da podsjetimo, u Ulici Stevana Sinđelića u Somboru osumnjičeni Petar Vorkapić najprije je izvršio krivično djelo nasilje u porodici tako što je u prostorijama kuće prijetio supruzi, a potom ispalio jedan hitac iz pištolja marke "bereta" u zid u kući, nakon čega je snaha osumnjičenog pozvala policiju.

Kad su policijski službenici izašli na teren, osumnjičeni je otvorio vatru i na njih.

Više javno tužilaštvo je tada saopštilo:

-Prilikom intervencije pripadnika PU Sombor, kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije, koji su upozorili osumnjičenog da baci oružje, Vorkapić je na policiju ispalio najmanje četiri hica. Dvojici pripadnika Žandarmerije je nanio povrede, a prema prvim podacima u predjelu ruku, nakon čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama u predjelu ruku. Osumnjičeni je na taj način izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je i dalje u bolnici na intenzivnoj nezi, te će biti lišen slobode čim bude otpušten