Chloe Birkin iz Roterhama u Južnom Yorkshireu imala je samo 12 godina kada je vjerenik njene sestre Robert Jamieson počeo da je zlostavlja. Samo nekoliko sedmica otkako je krenuo da živi sa njima krenulo je seksualno napastvovanje.

Robert je radio na dječijim rođendanima kao klaun, poznatiji kao 'Bobby Bubbles', a u početku je izgledao jako fino i naivno... Međutim, kada ju je u svom bademantilu, nag nakon tuširanja, posjetio u dnevnoj sobi dok je gledala televizor, sve se promijenilo.

Naredne tri godine pedofil je djevojčicu naveo da vjeruje da su oni u nekoj vrsti "veze", a nudio joj je čak i da otkaže vjenčanje sa njenom sestrom.
Robert se u njihovu kuću uselio 1999. godine, a Chloe, koja sada ima 36 godina, odbila je da da izjavu policiji 2002. godine jer je vjerovala da su "sretno zaljubljeni". O svemu je smogla snage da priča tek 2015. godine kada je već bila ostvarena kao majka troje djece.
Chloe je priznala da i dalje ima posljedice iz tog vremena i da je pedofil ostavio trajan uticaj na njeno mentalno zdravlje, kao i fizičko.
- Robert mi je uzeo nevinost, kao dječiji zabavljač, mislila sam da je čovjek od povjerenja. Toliko mi je jezivo što je radio kao klaun - rekla je Chloe.

- Imao je tako lak pristup djeci dok je radio ono što je meni - uplašeno je govorila žena.
Jamieson je tada imao 28 godina i bio je jako druželjubiv, "fin momak", sve dok stvari nisu krenule u suprotnom smjeru, prenosi Daily mail.

- Bila sam sama kod kuće sa Robertom kada je, nakon tuširanja, u bademantilu došao i sjeo pored mene dok sam gledala televiziju. Sljedeće što znam je da mi je zgrabio ruku i stavio je ispod ogrtača. Bila sam šokirana, nisam znala kako da reagujem, ali mi je rekao da nikome ne govorim. Naša "veza" je trajala tri godine, mislila sam da smo zaljubljeni, išli smo na večere u grad, da smo normalan par - rekla je.


- Znala sam da ne mogu da kažem svojoj sestri, ali osjećala sam se odraslo uz njega. Umio je da me drži za ruku kada bismo izlazili, provodili smo dosta vremena zajedno. Govorio je da me voli - izjavila je Chloe i rekla da su njeni roditelji nakon tri godine saznali za vezu i prijavili Jamieson policiji, ali da je ona odbila da da izjavu.
Robert i Chloena sestra su odmah prekinuli vezu, a godinama kasnije, ona je smogla snage da priča o onom što joj se desilo jer je sada stvari vidjela iz drugog ugla, kao majka.

Na sudu je muškarac negirao bilo kakav prekršaj, ali je osuđen na 14 godina zatvorske kazne.

- Želim da iskoristim svoje iskustvo da pomognem drugima. Ono što mi je uradio imalo je ogroman uticaj na mene - zaključila je Chloe.