Policijski službenici iz Ljubuškog i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona rasvijetlili su krađe vozila u vlasništvu njemačkog i belgijskog državljanina, koje su počinjene 15. aprila i 25. maja ove godine u mjestu Studenci, na parking prostoru vodopada Kravica kod Ljubuškog.


Riječ je o vozilima marke Audi i VW Crafter, a iako su ukradeni u različitim vremenskim periodima, povezuje ih ista lokacija na kojoj su ukradeni.
Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Ljubuški i Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHK u saradnji s policijskim službenicima MUP-a HNK, Policijske uprave Mostar, policijskim službenicima Sarajevskog kantona i policijskim službenicima PU Tuzla Istok, proveli su kriminalističko operativne mjere i radnje, te su ukradena vozila pronašli na području Mostara i Tuzle.


Nakon poduzetih svih mjera i radnji protiv počinitelja teških krađa bit će upućen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Kantonalnom tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona, saopćeno je iz MUP-a ZHK.