Tijelo Cristiana Molnara, mladića kojeg je zajedno s dvije drugarice u zagrljaju odnijela bujica u rijeci Natisone, pronađeno je jučer poslijepodne. Tijelo je identifikovao njegov brat.

Potraga za tijelima trajala je 20 i nešto dana. Ranije su pronađena tijela 20-godišnjice Patrizice i 23-godišnje Biance.

Tijelo 25-godišnjeg Cristiana pronađeno je na mjestu koje su spasioci više pouta pretraživali, ali ga nisu uspjeli uočiti. Bio je zaglavljen i prekriven velikim kamenjem i drvetom. Kada je opao nivo vode, spasioci su uspjeli izvući tijelo, piše RAI.


- Gotovo je nemoguće doći do tih mjesta zbog brzine struja i vrtloga. Bio je ispod ogromne stijene, unutar tunela i pokriven drvetom - rekao je gradonačelnik Premariaca (Udine) Michaele De Sabata.

Danas je dan žalosti u Premariacu.

- Zatvaramo jedno od najtužnijih poglavlja naše male zajednice. Naš zadatak je bio da vratimo tijelo porodici i danas je to završeno - dodao je gradonačelnik.

U ovom mjestu biće izgrađeno i spomen obilježje u čast troje mladih koji su poginuli u poplavama. U okviru njega biće napravljena i statua njih troje dok se grle.

Pronađeno tijelo mladića koji se utopio u nabujaloj rijeci u zagrljaju sa drugaricama