Tinejdžerka M. J. utopila se jučer u Drini u selu Mačvanski Prnjavor (Srbija) kada je sa tetkom otišla na kupanje.

Za njenim tijelom tragalo se od jučerašnjeg dana, da bi danas oko 14 sati u Salašu Crnobarskom, u potezu Manjež pronađeno tijelo mlađe ženske osobe, a kako Kurir saznaje u razgovoru sa rođenom tetkom djevojčice, radi se nažalost o djevojčici koja je jučer nestala.

- Ja sam uzrujana sve vrijeme od jučer kada sam čula da je išla na kupanje u Drinu. Maloprije su nas zvali da dođemo kako bismo identifikovali tijelo, ali ja nisam imala snage da vidim to, pronašli su njeno tijelo poprilično udaljeno od mjesta gdje je ušla u vodu. Od jučer ni djeca ni ja nismo spavali. Muž je upravo otišao tamo, tresem se sve vrijeme, ne znam kako je mogla da je odvede tamo... - rekla je potresena tetka ove djevojčice.

Naime, ronioci spasioci tragali su satima za tijelom djevojčice. Ona je sa tetkom otišla na kupanje na području Adamovače, kako mještani Prnjavora zovu ovaj kraj.

- Velika tuga je zavladala, ne znam kome je teže. Moja sestra, odnosno djevojčicina majka je na lijekovima, uopšte ne zna za sebe, tuga je gledati sve to, ne znam šta će biti kad nam sve ovo dođe u glavu - rekla je sagovornica.

Djevojčica je tek završila osmi razred, njena tetka, inače rođena sestra majke stradale djevojčice, za nju kažu da je to bilo predivno dijete, vrijedno i vaspitano, kao i da je život bio tek pred njom.

- Trebalo je da slavi maturu, prije neki dan me zvala da me pita hoću li joj kupiti torbicu, svi smo se radovali tome, pogotovo ona, tako je bila vesela i radosna, jedva je čekala proslavu - dodala je ona.

Inače, kako se saznaje, tinejdžerka koja se utopila je sa majkom prije nekoliko godina došla u Prnjavor iz Pančeva, nakon toga se majka preudala i živjeli su jako složno.

- Lijepo su živjeli, očuh je jako vezan za nju, iako i oni imaju još djece pored nje. A otac djevojčice nije želio nikakav kontakt sa njima dvjema, što je bilo strašno. Svašta je preživjelo to dijete i sad kada je trebalo da bude sretna i da uživa, nje nema - potresnim riječima zaključila je sagovornica.

Podsjećanja radi, jučer je poslije škole djevojčica otišla sa drugom tetkom, inače sestrom djevojčicinog očuha, na kupanje s obzirom na to da je bio prelijep dan, ali nažalost, završio se tragedijom.


(Foto: Kurir)