Osmerostruki svjetski prvak u reliju, Francuz Sebastien Ogier i njegov suvozač Vincent Landais sudjelovali su u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj tokom priprema za tamošnju utrku, koja bi trebala početi u četvrtak, objavila je njegova ekipa Toyota Gazoo Racing.



Poljska je policija potvrdila kako je došlo do nesreće te kako su u njoj ozlijeđene četiri osobe, uz Ogiera i Landaisa ozljede su pretrpjele i dvije osobe iz drugog vozila, u dobi od 69 i 67 godina.



Oko 9.30 sati ujutro na neasfaltiranoj cesti na kojoj će se uskoro voziti reli došlo je do sudara dva vozila. U jednom su bili relijaši, a u drugom dvije osobe koje nisu povezane s relijem, 69-godišnji vozač i 67-godišnji saputnik, kazao je glasnogovornik policije grada Olsztyna.



Oba vozača u bolnicu su prebačena helikopterom, dok su saputnici prevezeni kolima hitne pomoći. Iz policije nisu objavili o kakvim je ozljedama riječ, već su samo potvrdili kako su svi umiješani bili pri svijesti kada su bolničari stigli na mjesto nesreće.Okolnosti saobraćajne nesreće još se utvrđuju.