Kad je Dua Lipa prije sedam godina objavila svoj prvi album, nazvan jednostavno "Dua Lipa", u jednom je intervjuu smjelo izjavila: "Voljela bih osvojiti svijet… da mogu".

Danas mirno možemo reći da je u tome u potpunosti uspjela.

Pjevačica je dosad nanizala tri Grammyja i sedam nagrada Brit te zaradila mjesto na popisu 100 najutjecajnijih osoba 2024. po izboru časopisa Time, autorica je i izvođačica koja je na svjetskim platformama prikupila zapanjujućih 38 milijardi streamova s hitovima kao što su "Don‘t Start Now" i "Levitating" i drži rekord na Spotifyu s dva najslušanija albuma ženskih izvođača svih vremena.

Okušala se i kao glumica u filmskom hitu "Barbie" za koji je i napisala pjesmu "Dance the Night". Dua Lipa upravo je izdala svoj dugoočekivani treći album, "Radical Optimism", na kojem je i klupski hit "Houdini", i nema nikakve sumnje da je doista osvojila svijet.

Rad se u njezinom slučaju i isplatio jer se procjenjuje da Dua Lipa trenutačno raspolaže imovinom od 90 miliona funta, odnosno više od 100 miliona dolara. Nemalo postignuće za ženu kojoj je samo 28 godina. Kako je u časopisu Time napisala kantautorica i spisateljica Patti Smith: "Ona je puna energije, neovisna i gori od želje za znanjem… Ona je Dua Lipa. Dua - ljubav na albanskom".