Odmah nakon klanjanja Bajram namaza, Hayat televizija započela je svoj cjelodnevni program posvećen proslavi ovog velikog blagdana.

Ustrajavamo u dobrom nijetu da i ovog Bajrama radost dijelimo sa vama. Sa milionima gledatelja širom svijeta, ovog jutra smo sretni što možemo zajedno sa vama podijeliti radost i ljepotu Bajrama.

Već od ranih jutarnjih sati, naš studio, kao i Saburina kuća, ispunjeni su dragim gostima i učenim ljudima. Njihove riječi i prisustvo donose poseban duh ovog blagdana. Uz zvuke ilahija i recitacije, atmosfera je ispunjena ljubavlju i toplinom, stvarajući jedinstvenu vezu među svim gledateljima.

Poseban trenutak programa bila je podjela baklave, koju smo pažljivo pripremili prije nekoliko dana samo za ovu priliku. Simbolički, baklava predstavlja slatkoću života i radost zajedništva, a njena podjela svjedoči o našoj želji da radost Bajrama podijelimo sa svima vama. Dok smo gledali kako se komadići baklave dijele među gostima i članovima ekipe, srce nam je bilo ispunjeno zahvalnošću i ponosom.

Među onima koji su uz naše drage goste su Dalila Omerović, Haruna Bandić, Adi Bebanić, Selma Melez i mnogi drugi, koji svojim prisustvom i riječima dodatno obogaćuju program. Priče, iskustva i poruke mira i ljubavi naših gostiju i voditelja odjekuju kroz domove, podsjećajući nas na prave vrijednosti i ljepotu ovog blagdana.

Hayat televizija je, kao i svake godine, posvećena očuvanju i promociji tradicije, ali i povezivanju ljudi. Kroz naše programe, želimo da svaki gledatelj osjeti toplinu zajedništva i ljubavi koja je srž Bajrama. Ovaj blagdan je prilika da se prisjetimo važnosti porodice, prijateljstva i solidarnosti, a mi smo ponosni što možemo biti dio vašeg slavlja.

Dok dan odmiče, naš program će nastaviti da donosi radost i inspiraciju, a mi ćemo se truditi da kroz svaku riječ i svaki kadar prenesemo duh Bajrama. Neka vam ovi dani budu ispunjeni mirom, ljubavlju i srećom, baš kao što mi osjećamo dok smo zajedno sa vama.