Stota, jubilarna stanica Red Bull Cliff Diving Svjetske Serije održana je ovog vikenda u Bostonu. Nakon što je u Atini otvorena nova sezona, koju su pobjedama započeli Molly Carlson i Constantin Popovici, takmičenje se nastavilo u gradu zaluđenom sportovima, gdje se skakalo sa skakaonice postavljene na ivici Instituta savremene umjetnosti.

U Bostonu se okupilo oko 45.000 gledatelja koji su u morskoj luci u Bostonu na drugoj stanici Svjetske serije Red Bull Cliff Diving 2024, bili svjedoci gdje je 12 muškaraca i 12 žena nastupilo sa visine do 27 metara.

Sedmostruka svjetska prvakinja Rhianna Iffland bila je na vrhu postolja za svoju prvu pobjedu u ovoj godini i nevjerovatnu 36. pobjedu u 45 stanica, dok je džoker Kaylea Arnett napravila poprilično iznenađenje sa drugim mjestom na svom prvom turniru Svjetske serije.

Molly Carlson je u formi, jer je pobijedila na otvaranju sezone, a sve to je zaokružila osvajanjem trećeg mjesta.

U muškoj konkurenciji Aidan Heslop, koji je sezonu otvorio na šestom mjestu u Grčkoj, vratio se pobjedničkim stazama u Bostonu gdje je prije dvije godine proslavio svoju prvu pobjedu u Svjetskoj seriji.

Lokalni favorit Džejms Lihtenštajn zauzeo je drugo mjesto ispred Nikite Fedetova koji je kompletirao podij.

Naredna stanica svjetske serije Red Bull Cliff Divinga je Polignano a Mare u Italiji 30.juna.

(K.Priganica)