Ova kremasta kombinacija keksa, voća i bele čokolade oduševit će vas svojom osvježavajućom i neodoljivom teksturom, gotovo poput sladoleda. Recept je idealan za sve koji vole slatkiše koji nisu previše slatki, a svaki zalogaj će vam donijeti osjećaj pravog ljetnog užitka.

Potrebno:
– 500 ml slatke pavlake
– 500 g kisele pavlake
– 200 g šećera u prahu
– 400 g jagoda
– 600 g mljevene plazme
Glazura:
– 200 g bijele čokolade
– 70 ml slatke pavlake

Priprema:

Pavlaku umutiti sa hladnom kiselom vodom tako da se dobije gusta smjesa, zatim dodati šećer i kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti. Izmiješati, a onda dodati jagode, ali može i drugo voće po izboru i plazmu.

Sve lijiepo izmjiešati, staviti u kalup za tortu i ostaviti da se hladi u frižideru. Potrebno je da prenoći, a nakon toga odozgo stavite glazuru od bijele čokolade i ukrasite po želji.

Glazuru napravite tako što ćete pavlaku da zagrijete na tihoj vatri, pa kad je vruća dodajte u nju bijelu čokoladu. Prelitete preko torte i vratite u frižider da se još malo stegne.