Godišnji odmor porodice iz New Jerseyja pretvorio se u horor kada se tokom igre badminton slomio reket i probio lobanju šestogodišnje djevojčice. Malena Lucy Morgan preminula je u srijedu, četiri dana nakon nesreće.

Šesteročlana porodica Morgan uživala je na odmoru u iznajmljenoj kućici uz jezero Maine kada je idilu prekinulo vrištanje. Prema riječima oca djevojčice, pastora Jesseja Morgana, djeca su igrala badminton u dvorištu ispred kuće dok su on i supruga Bethany bili iza kuće.

- Pri zamahu reketom prema dolje, reket se slomio, a oštar komad zabio se u Lucynu lobanju dok je sjedila pored terena - rekao je Jesse Morgan.

Prema izvješću Državne policije Mainea, Lucy je zadobila nenamjernu povredu od svog 10-godišnjeg brata. Aluminijska drška reketa odvojila se od drvenog dijela i udarila djevojčicu u glavu.

Lucy je hitno prebačena helikopterom u Medicinski centar Mainea u Portlandu gdje je podvrgnuta operaciji. Iako su doktori uspjeli oživjeti djevojčicu, izgubila je sve moždane funkcije i sposobnost samostalnog disanja.

Doktori su porodici upozorili na minimalne šanse za oporavak jer je drška reketa duboko prodrla u mozak i uzrokovala trenutno arterijsko krvarenje, piše NY Post.

U srijedu u 4 ujutro, Lucy je izgubila borbu za život.
- Njena braća i sestre krive sebe i teško se nose sa situacijom - izjavio je otac djevojčice.