Cristiano Ronaldo da ne postigne gol? Da, ali znamo i zbog čega.

Kada je u 56. minutu meča između Portugala i Turske Kristijano Ronaldo bio "jedan na jedan" sa golmanom Turske svi su očekivali da zabije loptu u mrežu, ali on je šokirao vjerovatno sve koji su gledali ovaj meč.

Umjesto da postigne pogodak, on je poslao loptu na stranu otvorenom Brunu Fernandesu i vezista Manchester Uniteda je samo sproveo loptu u nebranjenu mrežu za 3:0. Ipak, ne mora da znači da je u pitanju bio rijedak slučaj Cristianove nesebičnosti…

Zapravo je Ronaldo jurio još jedan rekord!

Došao je na Evropsko prvenstvo kao ubjedljivo najbolji strijelac u historiji sa 14 golova, ali i kao drugi asistent sa sedam asistencija. Dodavanje Brunu mu je bila osma asistencija i to ga je dovelo na diobu prvog mjesta! Ovo je bila osma asistencija na Evropskim prvenstvima za Ronalda i sada se izjednačio sa Karelom Poborskim!

Legendarni češki krilni fudbaler koji je osim za češke klubove nastupao za Manchester United, Benficu i Lazio odigrao je 118 mečeva za nacionalni tim od 1994. do 2006. godine.

Ima srebro sa Eura 1996. i bronzu 2004. godine, a igrao je i 200. kada je njegov tim ispao u grupi. Do sada je stajao rekord, a poznajući Ronalda on će dati sve od sebe da do kraja prvenstva dođe do makar još jedne asistencije.