Dvije su osobe povrijeđene, a desetine stambenih i drugih zgrada oštećeni u ruskom raketnom napadu na regiju Kijeva tokom noći, rekao je danas čelnik regionalne državne uprave.

Od tri rakete koje je lansirala Rusija, ukrajinski sustav protuzračne odbrane uništio je dvije iznad Kijevske regije, rekao je zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Mikola Oleščuk.

U svojoj izjavi u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram Oleščuk nije rekao što se dogodilo s trećom raketom. Društvenim mrežama širi se snimka leta ruskog projektila iznad Kijeva.

Krhotine projektila povrijedile su dvije osobe, kojima nije bila potrebna hospitalizacija, rekao je na Telegramu Ruslan Kravčenko, šef administracije Kijevske regije.

Krhotine su oštetile i šest višekatnica i više od 20 privatnih kuća, dodao je Kravčenko. Osim toga, oštećeni su benzinska postaja, ljekarna, zgrada administracije i tri automobila u regiji, javlja Hina.

Kijev, njegova okolna regija i nekoliko drugih diljem Ukrajine bili su pod uzbunom za zračni napad oko sat vremena danas ujutro, počevši od 4:50 po lokalnom vremenu.

Reutersovi svjedoci izvijestili su da su u to vrijeme čuli nekoliko eksplozija u Kijevu i okolici.

Ruski sustav protuzračne obrane uništio je 12 ukrajinskih bespilotnih letjelica koje su gađale rusko područje Brjansk, rekao je u nedjelju guverner tog područja koje graniči s Ukrajinom.