Državljanka Sjeverne Makedonije Martina N. (29) je poginula, dok su tri djevojke koje su bile sa njom u autu povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu Egnatija u pravcu Soluna, u Republici Grčkoj.

- Obavještavamo vas da se danas, u 12 sati (po lokalnom vremenu), na auto-putu Egnatija, u Republici Grčkoj, dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je preminula M.N. (29), državljanka Republike Severne Makedonije. U nesreći su povrijeđene i tri osobe — A.K. (24) i M.R. (24), koje su zadobile teže povrede i I.J. (25) koja je prošla sa lakšim tjelesnim povredama - navodi se u saopštenju.

Trenutno nije poznato kako je došlo do ove nesreće.

"Želimo ti da nađeš mir"

Na Fejsbuk grupi "Babam Bitolja" je objavljen identitet djevojke iz Bitolja koja je stradala u ovoj nesreći.

- Martina, zlatna devojko, želimo ti da pronađeš mir. Ostalim trima Bitoljankama želimo brz oporavak - napisano je ispod podijeljene fotografije.

Ministarstvo vanjskih poslova obavještava da je Generalni konzulat Sjeverne Makedonije u Solunu na raspolaganju za pomoć porodicama poginulih i povrijeđenih makedonskih državljana u današnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći na ulazu u Solun, piše Vecer.mk.