Krema svjetske kick-boxing scene dolazi ove sedmice u glavni grad Bosne i Hercegovine. Predvodnica je delegacija K-1 iz Japana na čijem čelu je prvi čovjek ove organizacije Carlos Kikuta.


S njim dolaze Hayashi Goshi i legendarni K-1 sudija Atsushi Onari, koji će dijeliti pravdu u ringu na K-1 turniru osam teškaša.

Press konferencija i oficijelno vaganje boraca održaće se u petak u 14:30 u hotelu Holiday Inn. Biće to pravo „finale prije finala” gdje ćemo na sceni prvi put vidjeti sve borce i čuti njihova očekivanja od K-1 World Grand Prixa.

Tenzije pred K-1 WGP sve veće

Teške riječi pale su na relaciji Biber – Ćulafić. To je jedna od Super borbi koju ćemo gledati neposredno prije velikog finala K-1 turnira. Nakon što je Ćulafić poručio da će Brku prebiti u njegovom rodnom gradu, Sarajlija je odgovorio da Ćulafić ne zna gdje dolazi i da će mu „ugasiti svijetla u dvorani Mirza Delibašić”. Ništa manje napeto nije ni među ostalim borcima što obećava zanimljivo sučeljavanje i pres konferenciju jer tenzije rastu iz dana u dan.

Sarajevo centar svjetske kick-boxing scene

Dževad Poturak, K-1 promotor za jugoistočnu Evropu

Ovo što se dešava u Sarajevu ove sedmice je nevjerovatno. Gosti stižu iz cijelog Svijeta, K-1 delegacija iz Japana je tu u srijedu kako bi provjerili da li je sve spremno za spektakl godine. Iz prve ruke vam mogu reći da borci stižu našpanovani što možemo vidjeti i po njihovima „obračunima” na društvenim mrežama i u medijima, nema sumnje da nas očekuju bespoštedne bitke u ringu. Interes za ulaznicama je veliki, javlja se dosta ljubitelja borilačkih sportova iz cijele regije koji su najavili svoj dolazak jer jednostavno ne žele propustiti K-1 World Grand Prix u Sarajevu.

Ulaznice za K-1 WGP u Sarajevu mogu se kupiti na platou Skenderiji i preko platforme event.ba (tribina - 25KM , 50KM – teleskop i 100 KM – VIP).

Sve najbolje borce koje ima Bosna I Hercgovina vidjećemo u ringu 29.juna, njih ukupno 10, a spektakl garantuje I 16 stranih boraca koji dolaze iz 12 različitih zemalja. Imena poput Mesuda Selimovića, Harisa Brke Bibera te učesnika K-1 turnira, Kadira Yildirima (Turska), Tomaša Hrona (Češka), Claudia Istratea (Italija), Nidal Bchirija (Maroko), Balinta Ladovera (Mađarska), Miroslava Vujovića (Crna Gora), Ivana Barteka (Slovačka) i Danila Tošića (Bosna i Hercegovina) obećavaju dosad neviđenu borilačku noć u dvorani Mirza Delibašić.

“Fight-card” izgleda zastrašujuće a sve su svojom podrškom dodatno začinile brojne svjetske zvijezde ovog sporta poput Big Mikea, Errola Zimmermana, koji su najavili svoj dolazak u Sarajevo a osim njih podršku K1- World Grand Prixu dali su Damir Beljo, Miran Fabjan, Štefan Leko, poznati menadžer Rasheed Lamalam i mnogi drugi.

Sarajevo centar svjetske kick-boxing scene