Sarajevo je još jednom pokazalo kako ima osjećaj za sport, ali i da su njegovi građani vrlo gostoprimljivi i susretljivi. Upravo se to moglo vidjeti na Red Bull Showrunu, koje se održalo u Sarajevu.

Brojni fanovi brzine su sa velikim oduševljenjem i ovacijama pratili izvedbe na motoru, driftove u nevjerovatnim sportskim automobilima i na kraju sjajne performanse koje je izvodio bivši vozač i višestruki pobjednik u Formuli 1 David Coulthard.

Snažni V8 motor odjekivao je između zgrada u centru Sarajeva, a gledaoci su uživali u jedinstvenom prizoru i velikim ubrzanjima RB7 bolida. Upravo je u tom bolidu 2011. godine titulu prvaka svijeta osvojio Sebastijan Vettel.

Nakon što je završio svoj nastup, Coulthard je otkrio kako je uživao kao i da su organizatori pripremili najbolju moguću lokaciju za izvedbu.

- Fantastična je lokacija, dali su nam prostora da razvijemo brzinu. Vidite reakciju svih ovdje, nevjerovatno je. Entuzijazam ovog naroda je zaista impresivan. Proveo sam ovdje nekoliko dana i svi su tako susretljivi. Zaista sam od srca uživao i hvala svima što su učinili ovo mogućim - poručio je Coulthard.

Sarajevo je još jednom položilo test, te na ovaj način pokazalo da je i dalje sposobno ugostiti velike sportske manifestacije. Pored Olimpijskih igara, EYOFA, i brojnih drugih događaja, Red Bull Showrun je još jedan pokazatelj da Sarajevo ima sportski duh.