Stanovnike sarajevskog naselja Breka u noći sa nedjelje na ponedjeljak probudile su sirene vatrogasnih i policijskih vozila.

Na automobilu Toyota, koji je bio parkiran u ulici Juraja Najharta u centru Sarajeva, izbio je požar. Uviđajem, koji su obavili sarajevski policajci, utvrđeno je da se radi o namjernoj paljevini, potvrđeno je iz sarajevske policije.

Vlasnik vozila je E. B., koji tvrdi da iza svega stoji S. B. On je ispričao da s komšijom godinama unazad ima raznih problema, prije svega imovinsko-pravnih.
– On je meni slomio i dva rebra, završio sam bio na torokalnoj klinici. Izudaro me jednom i bejzbol palicom, uništavao je i auto mog sina… - tvrdi E. B. – za Oslobođenje.

E. B. tvrdi da ga S. B. prati te mu prijeti, zbog čega je otišao u podstanare.

– Sedam godina ja s njim imam probleme. Sve je prijavljeno policiji i ništa. On i njegova porodica, a udružili su se i sa jednom komšinicom, nastoje me protjerati iz moje kuće. On je napravio kuću na mom zemljištu bez dozvole za gradnju i zato nastoji da me protjera, odnosno da odustanem od svoje imovine - kaže E. B.

On je dodao da je ogorčen na inspekcijske službe, policiju, tužilaštvo pa i sud.

– U oktobru je zapalio i vozilo moje kćerke. Ovo sve što govorim ima evidentirano u MUP-u. Podnosio sam krivične prijave i u Tužilaštvu, ali uvijek ostanem kratkih rukava. Oni ga ohrabruju da ovo nastavi raditi, jer zna da neće snositi posljedice. Ugrožen je život mene i moje porodice - zaključio je E. B.