Produženi je, praznični vikend i mnogi će iskoristiti vrijeme za šetnju, odlazak na planinu, odmor i slično.

Ukoliko ste i vi među njima i dvoumite se šta biste poslije mogli "brzinski" spremiti za ručak i večeru, bez brige - donosimo recept za brzo, jeftino i jednostavno jelo u kojem će uživati cijela porodica.


Sastojci:

-600-800 gr pilećih prsa

-crveni luk

-ulje, kašika brašna

-bijeli luk

-malo aleve paprike

-so, biber, peršun

Priprema:

Isijecite pileća prsa za šnicle (presijecite ih, po dužini) i ugrijte ulje u malo dubljoj tavi. Prepržite šnicle, po par minuta sa svake strane, i izvadite ih na tanjir. Luk isjeckajte nasitno i prepržite ga na ulju na kojem ste pržili šnicle - prethodno smanjite vatru. Kad luk postane "staklast", dodajte šolju tople vode i šolju hladne vode u koju ste zamutili kašiku brašna.

Kad provri, dodajte sitno nasjeckani bijeli luk i vratite šnicle u sos, te dodajte alevu papriku i začine. Kuhajte 20-ak minuta, s povremenim miješanjem. Pet minuta prije kraja dodajte peršun i to je to!

Kao prilog, možete pripremiti pire krompir, možete skuhati i "zeleno" povrće, pa ga izmiksati s mileramom i malo mlijeka te jednim česnom bijelog luka, pa napraviti malo drugačiji pire, a tu su uvijek i riža, krompir salata ili kuhani krompir. To je to. Prijatno!