Jedan dječak iz Padine želio je noćas da se rodi malo ranije i brže nego što su roditelji očekivali, te je nakon pucanja vodenjaka mlade majke, porođaj krenuo brzo i sve bi to bilo manje dramatično da majka nije trebalo da se porodi u Beogradu, na Zvezdari.

Ali kako je novopečeni otac ispričao ko zna da li bi tako i bilo, da ga patrole policije nisu dvaput zaustavljale zbog prebrze vožnje.

– Supruzi je sinoć pola časa prije ponoći pukao vodenjak i porođaj se brzo odvijao, pa smo brzo krenuli na Zvezdaru, gdje je trebalo da se porodi. Uhvatila me je panika i krenuo sam brže da vozim da bismo na vrijeme stigli u porodilište. Prva patrola policije me je zaustavila na raskrsnici Kovačica — Debeljača. Čim su vidjeli šta se dešava, samo su mi rekli da vozim dalje. Nastavili smo istim tempom i na izlazu iz Crepaje, gdje sam vozio brže nego što je dozvoljeno, jer je djelovalo da će se supruga svakog časa poroditi, druga patrola me je ponovo zaustavila. Ja već nervozan i ljut, drsko sam rekao da mi se supruga porađa i da moram da žurim i oni su mi dozvolili da produžim – priča u dahu novopečeni otac.

Gdje su prva i druga, tu je i treća patrola

– Na krivini prije Skrobare je stajao i treći policijski automobil pod rotacijom. Kako sam prošao, oni su krenuli za mnom. Već sam počeo da se nerviram uvjeren da će opet da me zaustavljaju. Međutim, oni su mi samo viknuli kroz prozor: “Pratite nas” i ja sam skontao da su im kolege zapravo javile da se u vozilu nalazi trudnica koja se porađa – dodaje otac.

“Scena je bila kao iz filma”

– Scena je bila kao iz filma. Uspjeli smo jedan dio puta da snimimo da bi smo sinu jednog dana to pokazali. Stigli smo tačno na vrijeme i za čas vremena ja i supruga smo dobili zdravog i pravog sina. Prvo dijete nam je, momak od 3.8 kilograma i 54 centimetara — zdrav i prav. Putem kući sam se nadao da ću sresti neku patrolu na mjestima gdje su te večeri stajali, da stanem i da se zahvalim na predivnom djelu koje su učinili. Nažalost, nisam sreo nijednu patrolu, i sada mi je jako drago što mogu na ovaj način da se zahvalim policajcima koji su svoj posao uradili perfektno – završava otac.

O svemu je bio obaviješten komandir

Priču je potvrdio i kapetan policije, Željko Grujić, iz PU Pančevo, piše Blic.

– Građanina je u Crepaji radi rutinske kontrole zaustavila patrola saobraćajne policije sa kojom je bio i zamjenik komandira saobraćajne policijske ispostave Pančevo. Kada im je građanin objasnio o čemu se radi, odmah mu je omogućeno da nastavi dalje. Zamjenik komandira je o svemu izvijestio komandira saobraćajne policijske ispostave Pančevo koja je sa patrolom policije građanina i njegovu suprugu sačekala na raskrsnici Crepaja – Kačarevo i službenim vozilom su ih sproveli uz upotrebu svjetlosno signalnih uređaja kroz grad Pančevo sve do područja Policijske uprave za grad Beograd – rekao je Grujić i dodao da im je “drago što je porođaj prošao uspješno i što je sve završeno u najboljem redu”.