Portugal se bez problema obračunao s Turskom u susretu drugog kola grupe F Eura.

Portugalci su slavili s 3:0 i s maksimalnih šest bodova su kolo prije kraja nastupa po skupinama izborili prvo mjesto i i nastup u osmini finala. No, osim odlične igre Portugala, ovu utakmicu u Dortmundu obilježila je nevjerovatno loša organizacija redarske službe.

Čak pet puta tokom susreta navijači su upadali u teren kako bi došli do Cristiana Ronalda i s njim napravili selfie.

Naravno, prema pravilima UEFA-e, svaki od tih upada nije bio prikazan tokom prenosa, no prema reakcijama s tribina, navijači su itekako negodovali zbog ekshibicija onih koji su u drugom poluvremenu stalno prekidali dvoboj i remetili ritam susreta.

Posebno je to iritiralo turske navijače čija je momčad uvjerljivo gubila na terenu. Što se tiče redara, kod prva tri upada još su imali donekle strpljenja, no kod posljednjeg su promijenili silu i uljeza su na grub način izveli sa stadiona.

Selektor Portugala Roberto Martinez nakon utakmice komentirao je upade navijača.

"Ovo je zabrinjavajuće. Danas su namjere navijača bile dobre. Svi volimo navijače koji prepoznaju zvijezde i ikone, ali morate shvatiti da bi mogao postojati trenutak kada će imati loše namjere. Moramo biti oprezni, to se ne bi trebalo dogoditi, ipak postoji puno osiguranja.

Trebali bismo poslati poruku navijačima jer ovo nije ispravno. U budućnosti bi moglo biti još gore. Nije dobro da su igrači tako izloženi na terenu", rekao je Martinez. Prvi navijač koji se probio na teren bio je dječak i Ronaldo se s njim fotografirao, no jednu od najvećih zvijezda iznervirao je treći upad u trenutku kada se pripremao za suparnički korner, dok je petog navijača odgurnuo.