Ako se nikako ne možete riješiti dosadnih muha, ali ne želite koristiti hemikalije, postoji nekoliko opcija koje će vam brzo i efikasno pomoći u rješavanju ovog problema.

Osim što mogu upropastiti hranu, mogu biti i opasni prenosnici nekih bolesti, virusa i bakterija, a mogu izazvati i trovanje hranom te infekciju oka.

Kućne muhe privlače namirnice kojima se mogu hraniti. Nepokriveno smeće, izmet kućnih ljubimaca i kompost mogu privući muhe. Skupljaju i polažu jaja u područjima s lošim sanitarnim uvjetima s fekalnim tvarima i smećem.

Jabučni ocat i sapun za suđe

Uzmite jednaku količinu sredstva za pranje suđa i jabučnog octa te sipajte u zdjelu ili teglu. Odozgo pospite šećerom da dodatno namamite mušice. Sredstvo za pranje suđa će razgraditi muhe i ubiti ih, dok ih ocat privlači. Ako nemate jabučni ocat, pokušajte s ustajalim vinom ili pivom, jer ti mirisi privlače muhe.

Začinsko bilje

Sadite začinsko bilje u blizini vrata i prozora gdje su se skupile muhe. Začinsko bilje poput bosiljka, metvice i lovorovog lista, odbija kućne muhe i nudi prirodno sredstvo odvraćanja koje vaš dom čini neprivlačnim mjestom za muhe.

Eterična ulja

Eterična ulja biljaka poput lavande, paprene metvice, eukaliptusa i limunske trave mogu djelovati kao repelenti protiv muha. Stavite eterična ulja u raspršivače ili ih pomiješajte s vodom i pošpricajte po mjestima u vašem domu gdje se okupljaju muhe.

Papir za muhe i zamke

Papir za muhe i zamke za muhe jednostavan su način za hvatanje i ubijanje kućnih muha. Obostrani ljepljivi papir postavite na mjesta gdje se muhe skupljaju i on će ih privući i zarobiti. Trake s uhvaćenim muhama možete baciti nakon što ih sve ulovite ili povremeno mijenjajte trake.