Hajrudin Krpić je prošle godine izgubio kravu a dobri ljudi su se odmah javili, tačnije porodica Ramulj iz Novog Travniku i odlučili mu poklonuti kravu.

Nakon godinu dana Hajro je nazvao da se snimi kako bi narodu pokazao da je nije prodao i da ima od nje i tele. Neće je nipošto prodati kaže, a ovo je svijetao primjer u moru prevara koje se dešavaju među humanitarnim akcijama.

Sa Hajrom je bio i njegov bratić Esmir kojeg mnogi poznaju iz emisija u kojima je želio i dobio ovce a nakon životnih nedaća odlučio je prodati ovce a kupiti junice i sa svojim amidžom čuva goveda jako sretan i zadovoljan što se može vidjeti i po kraju reportaže kada je zapjevao za sve gledatelje.

-Neće Hajro prodati krave. Svašta ja radim pa i cijepam drva. Ne bojim se ja fizičkog posla. Samo da se pošteno plati. Kada sam slobodan ovdje prenoćim subotu i nedjelju i vratim se kući. Ovdje koristim vodu i travu gospodinu Hake. Ovo ovdje je sve njegovo. Održavam ovo da ne propada – kaže Hajro.

Hajrin bratić je Esmir koji je postao poznat po tome što je, iako mlad, posvetio svoj život stočarstvu. Kako kaže naredne godine će biti maturant i završiti svoje srednjoškolsko obrazovanje.

-Ovako se bavim stočatstvom. Imam sada junice. Ja sam htio još ovaca ali sam imao operaciju nakon koje sam jedva ostao živ. Od tih para što sam prodao ovce kupio sam junice a od preostalih para sam pokrio ostale troškove. Radim i pomažem svojim amidžama. A koja god bolest da me zadesi ja ću se ovim baviti – kaže Esmir.