Ono što se kod ovog deserta posebno ističe jeste dodatak krem bananica. Neki je nazivaju još i šuškava torta.
Recept za ovu kremastu tortu pronašli smo na Youtube kanalu Domaći Recepti.
Sastojci za koru su:

sedam bjelanaca
12 kašika šećera
kašičica alkoholnog octa
Sastojci za fil su:

sedam žumanaca
10 kašika šećera

jedan litar mlijeka
120 grama gustina
250 grama maslaca
40 grama šlaga u prahu
100 mililitara mlijeka
10 krem bananica
200 grama čokolade za kuhanje
Dodatno: šlag za dekoraciju

Priprema:

Najprije uključite rernu na 150 stepeni, a onda krenite s pripremom biskvita. Uz dodavanje šećera umutite bjelanca u čvrst snijeg. Na kraju dodajte ocat i još kratko umutite. Tepsiju obložite papirom za pečenje, a krajeve papira premažite s malo ulja kako se ne bi podizali. Istresite cijelu smjesu, poravnajte i pecite u zagrijanoj rerni.

Kora se suši u rerni 90 minuta, a onda je možete ostaviti još malo u rerni dok pripremate druge sastojke. Ako je rerna nešto novija, vrijeme sušenja možete smanjiti i na 70 minuta. Potom, koru ostaviti da se ohladi.

Umutite žumanca, gustin i šećer s malo mlijeka, a od ostatak mlijeka stavite da se kuha. Prije nego što mlijeko provri, dodajte smjesu sa žumancima i lagano miješajte dok se ne smjesa ne zgusne. Sklonite s ringle i ostavite da se ohladi. Kako se ne bi stvorila korica na kremi, možete staviti plastičnu foliju.

Dok se krema hladi, istopite 200 grama čokolade i ostavite sa strane. U ohlađenu kremu dodajte maslac sobne temperature i dobro umutite. Potom umutite šlag iz vrećice sa 100 mililitara mlijeka pa dodajte u kremu i ponovo umutite.

Nakon toga umućenu kremu podijelite na dva jednaka dijela pa u jedan dodajte nasjeckane krem bananice, a u drugi istopljenu čokoladu. Na koru dodajte čokoladnu pa žutu kremu, pa premažite umućenih šlagom. Tortu ostavite barem nekoliko sati u frižideru.