Područna škola Pločari Polje, koja je dio Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice, danas je bila središte radosti.

Bedrija, lokalna slastičarka poznata po pažljivom odabiru kvalitetnih namirnica, odlučila je učiniti nešto posebno za ovu školu.

Već šest godina Bedrija sa ljubavlju i pažnjom pravi slastice koje su prepoznate i cijenjene od strane njenih kupaca. Posao joj ide uzlaznom putanjom, a njeno srce ispunjeno zahvalnošću odlučilo je učiniti nešto lijepo za zajednicu. Tako je od ove godine, a ako Bog da i svake naredne, odlučila donirati tortu od 50 komada učenicima i zaposlenima područne škole Pločari Polje.

- Vjerujem da je naše samo ono što damo - kazala je Bedrija, ističući da je ova gesta njen način da vrati zajednici koja je podržava.

Osim toga, Bedrija je najavila da će rado napraviti rođendanske torte za djecu koja su bolesna ili čiji roditelji nisu u finansijskoj mogućnosti, pod uslovom da roditelji nisu alkoholičari i pristalice igara na sreću.

Danas je u školi vladala posebno vesela atmosfera.

Učiteljica Nermana Karasalihović se rastajala sa učenicima petog razreda, a poklon torta dodatno je uljepšala ovaj poseban dan. Učenici i osoblje škole uživali su u ukusnoj torti, zahvaljujući Bedrijinoj velikodušnosti i želji da učini nešto dobro za svoju zajednicu, piše Mahalla.ba.

Ova divna priča iz Pločari Polja još jednom pokazuje snagu zajedništva i dobrote, te nas podsjeća da su naša djela ona koja ostavljaju trag.