Istraživači s James Cook sveučilišta u Australiji u maju 2022. godine svjedočili su prizoru srednje velikog tigrastog morskog psa kako povraća mrtvog kljunatog morskog ježa, ostavljajući ga netaknutim. Sveučilište vjeruje da je ovo prvi dokumentovan slučaj takvog ponašanja.

-Bili smo potpuno iznenađeni onim što smo vidjeli. Nismo imali pojma šta se događa - izjavio je biolog mora Nicolas Lubitz u službenom saopćenju sveučilišta.


Lubitz je istaknuo da je uspio snimiti trenutak kada je morski pas izbacio morskog ježa iz usta, što je rezultiralo uočljivim obrisom te životinje iz reda jednootvora u vodi.

Istraživač sugerira moguće objašnjenje da je morski pas, dužine tri metra, ulovio ježa dok je plivao u plitkim vodama oko otoka, budući da je ježa bio netaknut kada ga je morski pas izbacio.

"To je bio potpuno neoštećeni jež, s svim bodljama i ekstremitetima", naglasio je. "Morski pas je bio prilično velik, ali nije bio ogroman. Rijetko se događa da povrate hranu, ali ponekad, pod stresom, to mogu učiniti. U ovom slučaju, čini se da mu nije odgovaralo imati morskog ježa u grlu", dodao je Lubitz.

Tigrasti morski psi su poznati kao lešinari koji konzumiraju raznovrstan plijen, uključujući čak i neprobavljive predmete.
Prema informacijama s JCU-a, dokumentirano je da su pojeli različite predmete poput automobilskih guma, registarskih pločica pa čak i jedan mali televizijski ekran, piše Večernji List.