Spahija Kozlić je kandidat SDA za gradonačelnika Zenica. Ovu odluku je sinoć donio Gradski izvršni odbor SDA Zenica čime je Spahija postao jedan od četvorice kandidata koji će se boriti za poziciju gradonačelnika.

Kozlić će tako biti protukandidat aktuelnom gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću koji će se kandidovati za svoj treći mandat, a za titulu gradonačelnika borit će se još i Almir Babajić (SDP) i Hasan Kreho koji je među prvima najavio kandidaturu.

Kozlić je rođen 1965. godine u Vukotićima, Zenica. U Zenici je završio osnovnu i srednju Elektrotehničku školu, a diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Odsjek filozofija i sociologija.

Od 1992. do 1996. godine bio pripadnik Armije RBiH i tokom tog perioda obavljao dužnosti novinara, načelnika PRESS centra 3. korpusa i glavnog i odgovornog urednika Patriotskog lista. Iz Armije RBiH izašao sa činom kapetana.

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu je magistrirao 2008. godine,a doktorsku disertaciju odbranio 2011. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.