Fudbaleri Španije i Hrvatske odigrali su zanimljiv susret u prvom meču grupe B Evropskog prvenstva u fudbalu koje je jučer počelo u Njemačkoj. Na kraju je Španija bila uspješnija i slavila s ubjedljivih 3:0.
Španija je za tri minuta postigla dva gola. Furija je povela u 29. minuti. Morata se ubacio u široki prostor između dva stopera nakon što ga je preciznim dodavanjem pronašao Ruiz i španski kapiten je loptu pospremio u mrežu Livakovića.

Španija pokazala klasu i deklasirala Hrvatsku

Već dvije minute kasnije novi gol u mreži Hrvata. Fabian Ruiz primio je loptu na rubu šesnaesterca, stvorio sebi prostor za udarac i zatim neodbranjivo pogodio za veliku prednost Španaca.
U 33. minuti do tada najbolja prilika za Hrvatsku. Brozović je šutirao sa 17 metara, a Simon je to odlično obranio i odbio do Majera, koji je pogodio vanjsku stranu mreže.
U 41. minuti još jedna velika prilika za Hrvatsku! Majer je ubacio za Gvardiola, a on je vratio loptu prema golu, gdje je za tren zakasnio Budimir.

Nakon što je Hrvatska promašila svoje šanse Španija je to kaznila i u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena postigla i treći gol.
Strijelac je bio Daniel Carvajal. Yamal je ubacio nakon skraćenog kornera, a Carvajal je ostao sam na petercu i matirao nemoćnog Livakovića.
U nastavku smo vidjeli mnogo prilika na obje strane.
U 54. minuti velika prilika za Španiju. Yamal je ovaj puta prošao po lijevoj strani i centrirao, a pred golom je Morata skrenuo loptu pored gola.

Španija pokazala klasu i deklasirala Hrvatsku

Minut poslije ogromna prilika za Hrvatsku. Kružila je lopta po šesnaestercu Furije, Stanišić je ostao sam, no njegov udarac odbranio je Cucurella. Odbila se lopta do Budimira, koji je to spustio za Kramarića, ali ni on nije uspio pronaći put do gola.
U 78. minuti sviran je penal za Hrvatsku nakon što je Majer ukrao loptu i dodao do Petkovića, a njega je pred praznim golom s leđa srušio Rodri i zaradio žuti karton.
Loptu je uzeo Petković, Simon mu je odbranio penal, ali na odbijenoj lopti prvi je bio Perišić, koji je vratio loptu za Petkovića i on iz drugog pokušaja pogodio mrežu. Međutim, nakon provjere VAR-a gol je poništen jer je Perišić prerano utrčao u šesnaesterac.
Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Hrvatska: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Brozović, Kovačić, Modrić - Majer, Kramarić – Budimir
Španjolska: Unai Simon - Carvajal, Nacho, Le Normand, Cucurella - Rodri, Pedri, Fabian Ruiz - Lamine Yamal, Nico Williams - Morata.