U subotu 29.juna u dvorani Mirza Delibašić na jednom mjestu okupiće se svi najbolji borci iz Bosne i Hercegovine, njih ukupno deset a predvode ih svjetski WKU prvak Mesud Selimović i Haris „Brko“ Biber. Preostalih 16 boraca u ring u Skenderiji dolazi iz 12 zemalja, Turske, Luksemburga, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Italije, Surinama, Srbije, Slovačke, Maroka, Grčke i Hrvatske.

Ovakav „fight-card“ u Bosni i Hercegovini još nije viđen. U ringu ćemo gledati sve najbolje što ima naš kickbox, a iz inostranstva nam dolaze super atraktivni borci koje su u svojim karijerama nastupali u ringovima širom svijeta. Meni ne preostaje ništa drugo nego da pozovem sve ljubitelje borilačkih sportova da dođu u Skenderiju i uživaju u nezapamćenom kickboxing turniru -rekao je uoči eventa Dževad Poturak –
K-1 promotor za jugoistočnu Evropu

OSAM „TEŠKAŠA“ U BORBI ZA TOKIO
Posebnu pažnju privlači „fight-card“ za turnir osam „teškaša“, koji će se po K-1 pravilima kroz četvrtfinale, polufinale i finale boriti za naslov pobjednika i plasman na veliko K-1 WGP finale u Tokiju. Borci poput Kadira Yildirima (Turska), Tomaša Hrona (Češka), Claudia Istratea (Italija), Nidal Bchirija (Maroko), Balinta Ladovera (Mađarska), Miroslava Vujovića (Crna Gora), Ivana Barteka (Slovačka) i Danila Tošića (Bosna i Hercegovina) dolaze u Sarajevo kako bi u ringu ostavili posljednju kap krvi i znoja i izborili put u Japan.

K-1 sistem turnira je spektakularan i publika može samo uživati. Od boraca je potrebno da budu maksimalno spremni jer za jednu noć finalisti imaju po tri meča što je veoma iscrpljujuće i najčešće najbolje pripremljeni borac odnosi pobjedu. Zbog toga treniram jače nego ikad, želim pobijediti pred domaćom publikom i izboriti nastup u Tokiju. To je prilika koja se ne nudi svaki dan – poručio je Danilo Tošić predstavnik Bosne i Hercegovine na K-1 turniru

Finale prije finala biće dva meča u kojima će Haris Biber odmjeriti snage sa Mihailom Ćulafićem iz Crne Gore, dok će Mesud Selimovič za protivnika imati Ernesta Dupljaka, koji nastupa pod zastavom Luksemburga.


Ništa manje atraktivne nisu ni Super borbe prije polufinalnih K-1 mečeva u kojima se sastaju Lazar Tatić (Srbija) – Benjamin Poturak (Bosna i Hercegovina), Ferhat Arslan (Turska) – Albert Ugrinčić (Bosna i Hercegovina) te Jahfaro Gezius (Surinam) – Teo Mikelić (Hrvatska).

Turnir će uvodnom borbom otvoriti Nemanja Ilić i najmlađi učesnik turnira 14-godišnji Isa Zildžić. U ringu ćemo vidjeti još jednog talentovanog Bh.borac Nur Velagića, koji će za protivnika imati Grka Savvasa Kagkelidisa. Prije starta prvog kruga K-1 turnira očekuje nas i okršaj Crnogorca Lazara Klikovca i Sarajlije Sanjina Alihodžića profesionalnog prvaka Europe u PRO AM WFCA verziji.