Rođendanska proslava u dječijoj igraonici u austrijskom gradu Vösendorfu pretvorila se u horor i završila tragično.

Svađa koja je započela u igraonici tokom proslave rođendana jednog trogodišnjaka između dvojice Srba na kraju je eskalirala u krvavi sukob.

Zlatomira J. (66) i njegov sina Zlatana J. (29) brutalno su napala trojica srpskih državljana Saša K., Milovan D. i Saša J. po završetku proslave na parkingu ispred igraonice. Od zadobijenih povreda Zlatomir je izgubio život u bolnici, a trojica napadača su pobjegla.

Zlatomira i njegovog sina Zlatana u zasjedi su sačekala trojica napadača – takođe otac i sin, a sa njima je bio i nećak glavnoosumnjičenog. Saša K, Milovan J, i Saša J. počeli su da ih tuku. Zlatomir se srušio krvav na asfalt, a njegov sin Zlatan pokušao je da mu pomogne međutim, iako je čovjek već bio na zemlji i Zlatan mu pružao prvu pomoć i pokušavao da ga povrati, trojica nasilnika su nastavila da ih udaraju i šutiraju u glavu i gornji dio tijela.

Zlatomir je sa teškim povredama opasnim po život primljen u bolnicu i uveden je u vještačku komu, ali je ubrzo preminuo.

Kako pišu austrijski mediji, napadači i žrtve su se znali odranije. Svađa je počela još na proslavi rođendana, ali se sve završilo na riječima i trojica napadača su napustila proslavu. Niko nije znao da su ih čekali na parkingu. Pretpostavlja se da je razlog svađe što se Zlatan, sin preminulog Zlatomira, ranije zabavljao sa kćerkom prvoosumnjičenog (45) osumnjičenog za napad. Da li je to bio motiv za napad, pokazaće istraga.

Sva trojica napadača su u međuvremenu pobjegla iz zemlje i za njima je raspisana potjernica. Oni su navodno najprije viđeni na teritoriji Valjeva, da bi potom policiji ljudi bliski pokojnom Zlatomiru tvrdili da su trojica nasilnika viđena u Beogradu, piše OE24.