Kobasice različitih vrsta dolaze prekrivene više ili manje debelom kožicom. Neki ljudi ju uklanjaju dok je drugi jedu, ali nije sasvim jasno može li se ona zaista progutati ili ne.

Je li bolje skinuti kožu s kobasice ili je pojesti?

Prema Patriciji Kasas, profesorici studija zdravstvenih nauka na Otvorenom univerzitetu Katalonije, "koža koja prekriva sušene kobasice može biti izrađena od prirodnog ovitka za koje se koriste različiti dijelovi životinjskog crijeva, ili veštačkim omotom koji je izrađen od celuloze, kolagena ili od materijala odobrenog plastičnog porijekla", piše Marca.

“U većini slučajeva koža je napravljena od prirodnih crijeva i može se jesti, međutim, kada je u pitanju sintetička koža, idealno ju je ukloniti”, priznaje.

Šta je bijeli prah koji prekriva kobasice?

S web stranice Jamón Puro Bellota pojašnjavaju da je ta prašina, za koju neki misle da je brašno, zapravo plijesan. Ovo ima zaštitnu funkciju jer sprečava druge štetne plesni da prekriju jelo.