Kolač sa kajsijama priprema se po vrlo sličnoj recepturi poput kolača sa višnjama.

Za razliku od višanja, koje su kiselkaste, mirišljave kajsije ovom kolaču daju potpuno drugačiji ukus, ali i miris.

Sastojci:

- 600 -700 g očišćenih kajsija
- 3 jajeta
- šolja šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 šolja jogurta
- 2/3 šolje maslaca
- 2,5 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Umutite pjenasto jaja, maslac i šećer, a zatim dodajte i sve ostale sastojke, osim kajsija, i sve ih dobro sjedinite.

Nauljite pleh i pospite ga brašnom ili ga obložite pek papirom, a zatim izlijte tijesto i poredajte kajsije koje ste prethodno isjekli na sitne komade.

Pecite oko 30 minuta u rerni zagrijanoj na 180-200 stepeni. Prije nego ga poslužite, kolač pospite šećerom u prahu.