Nanošenje kreme za samotamnjenje može biti odličan način za postizanje preplanulog tena bez izlaganja štetnim UV zrakama sunca.

Međutim, ponekad se može dogoditi da aplikacija ne prođe kako ste planirali, ostavljajući vas s narandžastom kožom ili mrljama. Ne brinite, postoje neki jednostavni trikovi kako da brzo odstranite višak samotamnjenja i vratite prirodan izgled kože.

Tuširanje i piling

Nakon nanošenja samotamnjenja, pričekajte nekoliko sati (prema uputama proizvoda) prije nego što se tuširate. Topla voda i sapun pomoći će u otvaranju pora kože, što olakšava uklanjanje viška boje. Koristite piling rukavice ili grublju spužvu kako biste nježno izbrisali narančastu boju i mrlje s kože.

Limunov sok

Limunov sok je prirodni izbjeljivač koji može pomoći u uklanjanju nepravilnosti na koži uzrokovanih samotamnjenjem. Namočite pamučnu kuglicu u svježi limunov sok i nanesite je na područja koja su previše tamna ili imaju mrlje. Ostavite da djeluje nekoliko minuta prije nego što isperete vodom.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je još jedan prirodni proizvod koji može pomoći u uklanjanju viška boje s kože. Napravite pastu od malo vode i sode bikarbone te nanesite na problematična područja. Nježno trljajte kožu kružnim pokretima i isperite toplom vodom.

Mlijeko

Mlijeko je još jedan prirodni sastojak koji može pomoći u omekšavanju i izbjeljivanju kože. Namočite krpu u hladno mlijeko i nanesite na kožu, ostavljajući da djeluje nekoliko minuta prije ispiranja vodom.

Sredstvo za uklanjanje samotamnjenja

Ako su mrlje i narandžasta boja vrlo izražene, možda ćete htjeti razmotriti upotrebu komercijalnih sredstava za uklanjanje samotamnjenja. Na tržištu postoje različite vrste proizvoda namijenjenih za uklanjanje viška boje s kože. Pažljivo slijedite upute proizvođača kako biste postigli najbolje rezultate.

Prevencija je ključna!
Kako biste izbjegli prekomjerni nanos samotamnjenja i nepravilnosti na koži, uvijek pažljivo pročitajte upute proizvoda i pažljivo slijedite korake aplikacije. Također je važno pravilno pripremiti kožu prije nanošenja samotamnjenja, uključujući piling i hidrataciju.