U Podgorici je danas održana biciklijada solidarnosti s Palestinom, kojom su učesnici skrenuli pažnju na genocid koji se dešava nad narodom Palestine. Pozvali su i poslanike crnogorskog parlamenta da usvoje Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini.

Pod sloganom "Stop genocidu, sloboda Palestini", učesnici biciklijade koju je organizovao "Pokret solidarnosti sa"Palestinom", startovali su s Trga nezavisnosti, odakle su sa zastavama Palestine u koloni obišli nekoliko podgoričkih naselja.

Stop genocidu: U Podgorici održana biciklijada solidarnosti s palestinskim narodom

Denis Mekić iz "Pokreta solidarnosti s" Palestinom" kazao je da je današnja akcija samo jedna u nizu, koju ovaj pokret sprovodi posljednjih mjeseci.

- Tu smo da iskažemo solidarnost s palestinskim narodom i da ukažemo na stavične zločine koji se dešavaju pred očima svijeta u Gazi i Palestini. Takođe, pozivamo Skupštinu Crne Gore i poslanike da se rezolucija o osudi zločina u Palestini što prije nađe pred poslanicima i da bude usvojena - kazao je Mekić.

Stop genocidu: U Podgorici održana biciklijada solidarnosti s palestinskim narodom

Prema riječima Medine, jedne od učesnica biciklijade, današnja akcija je poziv svima da se solidarišu s patnjama naroda u Palestini.

- Pozivamo Skupštinu da usvoji rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini, a takođe i Vladu Crne Gore da prekine saradnju s Izraelom - kazala je Medina.

Današnji događaj prošao je mirno, uz pratnju policije.