Strava u Grčkoj. U selu Myrtia u zapadnom dijelu Grčke brutalno je ubijena 11-godišnja djevojčica. Ubistvo je priznao njen 37-godišnji daidža nakon što ga je policija "pritisnula".

Kako pišu lokalni mediji, on je 2017. godine uhapšen zbog silovanja maloljetnice, osuđen je na 9 godina zatvora i ostao je na slobodi pod uvjetom da se pojavljuje dva puta mjesečno u policijskoj stanici na svom području.


U ponedjeljak rano ujutro majka djevojčice policiji je prijavila nestanak kćeri. U ponedjeljak poslijepodne curica je nađena mrtva u polju s ranom od oštrog predmeta na vratu.

Iz videosnimku koji je prikupila i analizirala policija, vidjeli su 11-godišnju djevojčicu kako ulazi u automobil i odlazi. Kako se saznaje, automobil je pripadao 37-godišnjem daidži kojem je nesretno dijete vjerovalo.

Policija ga je uhapsila, a ih je pokušao uvjeriti da on nema ništa s nestankom curice, no njegov iskaz bio je prepun kontradiktornosti. Na kraju je ipak priznao da je ubio dijete i pokazao policiji gdje je bacio tijelo. O motivu se još ništa ne zna.

Iako je zločinac priznao svoj monstruozni čin, uprkos upornim ispitivanjima policije, nije naveo motiv koji ga je potaknuo da ubije curicu. Iako je, prema vlastitom svjedočenju, želio silovati curicu, tragovi seksualnog nasilja nisu pronađeni. Navodno je rekla da će sve reći roditeljima pa ju je ubio kako bi je spriječio u tome.