Beogradski mediji obavili su detalje saslušanja dvojice tinejdžera koja su pretukla Đorđa Mijatovića, brata Vojina Mijatovića. Od posljedica batina, Mijatović je preminuo.

- Dječaka poznajemo odranije. Tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i krem-bananicu. Poslije izvjesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo htjeli da je vratimo. On je otrčao kući - rekli su tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, u Odjeljenju za maloljetnike, dvojica tinejdžera, optužena za teško ubistvo, pišu Večernje novosti.

Oni su osumnjičeni da su 26. maja, nogama i rukama nasmrt pretukli Đorđa Mijatovića (37). Zločin se dogodio u parkiću, u Ulici Dragice Končar, na Voždovcu, oko 17,30 sati.

- Dječakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu - ispričao je mlađi tinejdžer.

- Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i tijelu.

Poslije batina, Mijatović je bio neko vrijeme svjestan, čak je hodao i pričao, ali mu je ubrzo postalo toliko loše, da je dobio epileptični napad.
Prebačen je Urgentni centar, gdje je ponovo došlo do napada, a potom i infarkta. Ubrzo je preminuo. Obdukcija njegovog tijela pokazala je da je preminuo usljed teških povreda glave i naprsnuća lobanje.

- Prije tog događaja Mijatović nije bio bolestan, niti je ikad imao simptome epilepsije ili srčane probleme - navodi izvor Novosti iz istrage.

Brutalno premlaćivanje Mijatovića zabilježeno je i na kamerama, kao i bjekstvo dvojice tinejdžera poslije toga. Mlađi (15) je uhapšen sutradan, dok se stariji (16) predao dan kasnije. Inače, mlađi osumnjičeni ima debeo dosje u policiji i prijave za nasilje i tuče. U toku mu je suđenje u Višem sudu u Beogradu, Odjeljenju za maloljetnike, zbog učestvovanja u tuči.
Optužen je da je bio dio grupe koja je napala jednog doktora i njegova dva sina, krajem decembra prošle godine u istom dijelu Voždovca, gdje je pretučen Mijatović.

- Ni na kraj pameti mi nije bilo da je u životnoj opasnosti. Htio je da se umije, ali smo mu rekli da ako se umije i dođe policija, nema rezultata. Njegova supruga je pozvala policiju, a on joj je tada kazao da su imali baklju, ali da nije htjela da im se zapali - ispričala je žena koja je bila očevidac ovog tragičnog događaja.