Dodikovom SNSD-u je upitan četvrti delegat u Domu naroda BiH. Naime, Sud Bosne i Hercegovine je odbio žalbu SNSD-a na odluku Centralne izborne komisije BiH o ispravnosti spornog listića za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Narodna skupština RS-a je prošle godine izabrala svoje delegate u državni Dom naroda, prilikom čega je SNSD-ova koalicija dobila četiri delegata s obzirom na to da NSRS nije htjela priznati listić na kojem je zaokružen PDP,, ali ne na način kako je to propisano pravilnikom.

PDP se žalio na tu odluku s obzirom na to da se sa listića vidi jasna namjera zaokruživanja PDP-a. CIK BiH je također potvrdio da je namjera jasna i kazao da je listić PDP-a ispravan. Međutim, SNSD se žalio stoga je odlučivao Sud BiH.

Sud je potvrdio odluku CIK-a i potvrdio da je PDP dobio 12, a ne 11 glasova, što znači da su i SNSD i PDP ipak dobili isto glasova te se o tome ko odlazi u Dom naroda odlučuje na osnovu žrijeba.

U bubnju će se naći SNSD i PDP. Ukoliko žrijeb ode u korist PDP-a, Milorad Dodik više neće imati kontrolni paket u Domu naroda BiH.