Sve je spremno za borilački spektakl godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, K-1 World Grand Prix koji će se održati sutra od 18 sati u dvorani Mirza Delibašić. Dan prije samog događaja održano je predstavljanje, odnosno sučeljavanje boraca i press konferencija.

Spisak borbi za K-1 turnir izgleda zastrašujuće. Na lijevoj strani žrijeba održaće se borbe između Marokanca Nidala Bchirija i Italijana Klaudia Istratea, te turskog borca Karima Yildirima i iskusnog Čeha Tomasa Krona. Na drugoj strani gledaćemo okršaje Miroslava Vujovića iz Crne Gore i MađarTurnir je u glavni grad Bosne i Hercegovine privukao velike svjetske zvijezde ovog sportaa Balinta Ladovera, te Slovaka Ivana Barteka i jedinog predstavnika Bosne i Hercegovine na ovom turniru, Danila Tošića.

Današnje sučeljavanje boraca je proteklo u napetoj atmosferi u kojoj se međusobna netrpeljivost mogla osjetiti u zraku. Nema sumnje da nas sutra očekuje bespoštedna borba do zadnje kapi znoja.

- Ono što ovaj turnir čini posebnim je to što ovih osam teškaša mora pobijediti tri protivnika iste noći kako bi postali pobjednik turnira. To je veoma naporno i teško je za jednu noć ostvariti tri pobjede. Svi ovi borci su maksimalno spremni stigli u Sarajevo i nama ne preostaje ništa drugo nego da uživamo u spektakularnim borbama – rekao je Dževad Poturak – promotor K1 za jugoistočnu Evropu.

Ulaznice za K-1 World Grand Prix mogu se kupiti na platou Skenderije i putem platforme event.ba (tribine 25 KM, teleskop 50 KM i VIP 100 KM).

Turnir je u glavni grad Bosne i Hercegovine privukao velike svjetske zvijezde ovog sporta, poput Erola Zimermmana, Antonija Plazibata te Mikea Passeniera, legendarnog trenera Badr Harija i brojnih drugi borilačkih zvijezda. Big Mike kaže da je njegov favorit Nidal Bchiri.

- Drago mi je da sam ponovo tu, sjajno se osjećam u Sarajevu. Ovo je odlična prilika za borce da skrenu pažnju na sebe. Za ljude koji su rođeni i odrasli ovdje ovo je jedinstvena prilika da vide jedan ovakav turnir u svom gradu. Što se tiče favorita, moj je Nidal Bchiri – govori Mike Passenier „Big Mike”.

Cijela organizacija se održava pod patronatom čelnika K-1 organizacije iz Japana, koju predvodi predsjednik Carlos Kikuta, dok će mečeve suditi legendarni K-1 sudija Atsushi Onari.

- Spisak borbi je sjajan i Poturak je napravio odličan posao. Jedva čekam da vidim ko će izboriti pobjedu. Imam favorita ali vam ne mogu reći ko je to. Sutra imamo sjajan događaj zato želim pozvati ljude da dođu i pogledaju naš spektakl – kazao je Carlos Kikuta – predsjednik K-1 organizacije.

Ništa manje nisu zanimljive ni superborbe koje će se održavati u pauzama između četvrtfinalnih, polufinalnih mečeva i finala. Tako ćemo u ringu vidjeti našeg svjetskog prvaka Mesuda Selimovića u meču protiv Ernesta Dupljaka, te duel Harisa Brke Bibera i Mihaila Ćulafića. K-1 World Grand prix održava se sutra u dvorani Mirza Delibašić sa početkom od 18 sati kada su na rasporedu uvodne borbe. Početak glavnog turnira je planiran za 20 sati.