Vlast u Kiseljaku ovih dana privodi kraju proces izvlaštenja zemljišta za gradnju tunela kojim bi bila završena druga faza izgradnje obilaznice, velikog infrastrukturnog projekta koji bi umnogome rasteretio saobraćajnu komunikaciju u ovom bh. gradu.

Kiseljački načelnik Mladen Mišurić Ramljak kazao je kako je nadzemni dio radova na saobraćajnici do tunela završen.

-Ovo je investicija finansirana od strane Vlade FBiH, preko JP Ceste Federacije. Nadzemni dio, dakle saobraćajnica do tunela je završena, sad smo u postupku izvlaštenja, otkupa zemljišta kako bismo počeli graditi tunel. To je druga faza i evo, već naredne godine planiramo i treću fazu, kad je u pitanju sama nova saobraćajnica. Time ćemo umnogome rasteretiti sami gradski centar - istakao je Mišurić Ramljak.

Brojni drugi infrastrukturni projekti, naglasio je načelnik, na čekanju su uvjetovani završetkom obilaznice.


-Nameće se potreba rekonstrukcije infrastrukture koja je nevidljiva, odnosno koja je u zemlji, a jako puno utiče na kvalitetu života kao što je voda, odvodnja i kanalizacija. Sad se ne usudimo uopće to raditi jer bismo blokirali svakodnevni život i otežali saobraćajnje kroz Kiseljak, ne samo onima koji prolaze, nego i nama koji živimo tu. Zato nam se žuri da ovaj projekt privedemo kraju i da krenemo s realizacijom projekata koje planiramo u narednim godinama uraditi - rekao je Mišurić Ramljak.

Prema njegovim riječima, u naredne tri do četiri godine kompletan projekt obilaznice trebao bi biti završen.