U Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići od 19.-23. juna bit će održan 9. Svjetski kup mira za veterane u fudbalu.

“Spremni smo za doček gostiju koji su ove godine odabrali Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići za odigravanje prve etape 9. Svjetskog kupa mira za veterane u fudbalu. Učinit ćemo sve što je u našoj moći, zajedno s našim zaposlenicima, da gosti iz Bosne i Hercegovine odu s najljepšim uspomenama. Posebno smo ponosni što imamo priliku ugostiti ovakav prestižan događaj, i sigurni smo da će učesnici uživati u našim vrhunskim sportskim i rekreativnim sadržajima,” rekao je direktor SRC Ajdinovići Džanin Džakmić.

“U ime Sportsko rekreativnog centra Ajdinovići želim izraziti iskrenu zahvalnost organizatorima svjetskog kupa mira na čelu sa Ahmetom Gökom, Master Bosna, kao i drugim ekipama, na odabiru nas kao destinacije za organizaciju turnira. Bilo nam je zadovoljstvo biti domaćin i ugostiti ekipe iz različitih država, na ovom prestižnom događaju. Ponosni smo što smo mogli pružiti ugodan boravak svim učesnicima, obzirom da je naš Centar idealno mjesto za sportske aktivnosti, sa pratećim sadržajima kao što su bazeni, zoološki vrt sa domaćim i divljim životinjama, te all inclusive aranžmanom. Zasigurno ćemo uraditi sve što je u našoj moći da nas Centar i Bosnu i Hercegovinu stavimo na kartu turističkih destinacija. Još jednom hvala na ukazanom povjerenju i prilici da budemo dio ovog izvanrednog događaja. Radujemo se budućoj saradnji i novim prilikama za zajedničke aktivnosti”, kazala je Sumeja Karić, direktorica prodaje Ajdinović.

Sve spremno za početak prve etape “Svjetskog kupa mira” za veterane u fudbalu

Turnir će otvoriti ekipe Master Bosna i Portugal Compact Records.

“Ponosni smo da smo dobili mogućnost da naša ekipa Master Bsna nakon organizacije utakmice povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine između veterana iz Bosne i Hercegovine i veterana Turske sada bude domaćin prve etape 9. Svjetskog kupa mira za veterane u fudbalu koji će se održati od 19. do 23. juna 2024. godine u sportsko rekreativnom centru Ajdinovići.

Važno je istaći da je Klub za sport i rekreaciju “Master Bosna”, koji okuplja bivše sportiste, ali i zaljubljenike u fudbal starosti 40 i više godina, iz cijele BiH, a koji je do sada odigrao više od 200 međunarodnih i revijalnih utakmica.

Ekipa Master Bosna do sada je učestvovala na velikom broju međunarodnih turnira,osvojila veliki broj nagrada, pehara ,a ovo je po prvi put da kao domaćin ima priliku da organuzuje i ugosti veliki broj veterana koji dolaze iz nekoliko zemalja", istakao je Zajko Karajbić, trener Master Bosna.


Sve spremno za početak prve etape “Svjetskog kupa mira” za veterane u fudbalu

„Ponosni smo što smo već mnogo puta predstavljali našu domovinu kao veterani širom svijeta, a sada nam je posebno drago što imamo priliku da predstavimo ljepote naše zemlje, našu kulturu i tradiciju. Okupiti ćemo se od 19. do 23. juna 2024. godine u sportsko rekreativnom centru Ajdinovići – Bosna i Hercegovina, koji je sa svojim sadržajem zasigurno jedno od najljepših mjesta u regionu. Uraditi ćemo sve što je u našoj moći da naši gosti provedu lijepe trenutke, da iz naše zemlje odu sa lijepim uspomenama.

Bosna i Hercegovina ima dobre ljude, vrijedne domaćine, a koncept all inclusive koji nude u Ajdinovićima sa vrhunskom bosanskom kuhinjom ,zasigurno će još dodatno učiniti ljepšim i ugodnijim boravak naših gostiju, kazao je Samir Šibonjić", predsjednik Master Bosne.