Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Italiji u prijateljskoj utakmici. To će biti drugi meč na klupi novog stručnog štaba na čelu sa selektorom Sergejom Barbarezom, a nakon poraza u ponedjeljeka rezultatom 3:0 na gostovanju Engleskoj u Newcastleu.

Italijani se spremaju za nastup na Evropskom prvenstvu na kojem će braniti trofej, a naša reprezentacija je podmlađena i u stvaranju je novog tima nakon oproštaja nekoliko starijih igrača.
- Imali smo par dana da razmislimo o svemu nakon Engleske, a što je najvažnije imali smo svoj mir ovdje. Izgubili smo dva igrača zbog povreda, ali imamo dovoljan broj ratnika u timu. Suvišno je trošiti riječi o kvalitetima italijanske reprezentacije. Jedna atraktivna ekipa koja će sigurno pokušati u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo da odigra najbolje što može, a mi ćemo se potruditi da budemo dostojan protivnik - rekao je nakon sinoćnjeg treninga Barbarez.

U odnosu na duel s Engleskom, u sastavu neće biti Edin Džeko, Stjepan Radeljić i golman Nikola Vasilj.
Utakmica Italija-Bosna i Hercegovina na programu je u 20:45 sati na stadionu „Carlo Castellani“ u Empoliju. Meč će suditi Kipranin Chrysovalantis Theouli.