"Kada sam snimio tu pjesmu i donio u jedinicu (Specijalna jedinica MUP-a RBiH) došao sam na ručak u kuhinju i tu smo svi ručali. Imali smo neki improvizovani razglas. Dao sam kasetu da se to pusti da vidim kakva je reakcija mojih kolega. Oni su čuli kad ja to sviram i pjevam, ali nisu čuli kada je otpjeva Tifa.

Mi smo ručali i ta pjesma je išla polako i odjednom je tajac, tišina. Mi ručamo i ja gledam što je tišina. Okrećem se i svi moji prijatelji i saborci. Oni tu sjede, jedu i plaču. Reko šta sam ovo, jel ne valja pjesma ili neka greška."

Ovako je svojevremeno o kultnoj ratnoj pjesmi Grbavica govorio Mustafa Čizmić. Podsjetimo, radnu verziju pjesme je 1993. napisao Dragan Jokić, par dana pred odlazak iz ratnog Sarajeva, i stihove je predao Čizmiću.

Čizmić ju je pak namijenio za Mladena Vojičića Tifu, koji ju je i otpjevao.

Pjesma je to koja je trebala biti himna jedne jedinice, međutim, danas je to himna navijača Fudbalskog kluba Željezničar.

Tifa je na društvenim mrežama objavio i kratki snimak sa snimanja prve verzije ove pjesme, iz 1993. godine:

A, evo i kako je zvučao demo snimak ove prve verzije. Uživajte:

Vrijedi podsjetiti i kako je legendarni Tifa u novembru 1993. godine održao humanitarni koncert u Sarajevu pod opsadom pod nazivom "U bolje sutra ćemo poći". Među brojnim gostima koji su nastupili s Tifom bili su i Kemal Monteno, Davorin Popović, Srđan Jevđević, Dražen Žerić... Koncert je bio humanitarnog karaktera, a novac od kupljenih ulaznica je doniran za nabavku ortopedskih pomagala za civilne žrtve rata.