Lana Zlatić (18) koja je poginula u nedelju 2. juna oko 17 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Tople vode, na putu između Banjskog Polja i Bora, biće sahranjena danas. Ovo je, kako kažu prijatelji porodice, druga tragedija koja je za kratko vrijeme zadesila porodicu Zlatić i Laninu majku, koja je ostala prvo bez supruga, a sada i bez djeteta.

- Velika tuga, Lana je mlada djevojka i tek je trebalo da osjeti život. Prije samo mjesec dana je sa porodicom i prijateljima proslavljala svoj 18. rođendan. Njena majka je slavila, a sada tuguje - rekao je za Kurir čovek blizak porodici Zlatić.

Mlad čovjek

Inače, prije pogobije tinejdžerke, kako saznajemo, ovu porodicu pogodio je već jedan gubitak. Naime, prije tri godine preminuo je Lanin otac od posljedica koronavirusa, što je bio veliki šok za cijelu porodicu, s obzirom na to da je, prema riječima Kurirovog sagovornika, riječ o mladom čovjeku koji nikada ranije nije imao zdravstvenih problema.

- Jedva su se oporavili od smrti Laninog tate, koji je bio divan čovjek i stub porodice. Ne možemo da vjerujemo da ih je sada pokosila ova nesreća - pričaju prijatelji Zlatića i dodaju:

- Lanin tata se prije tri godine razboleo od kovida, a prije toga je bio zdrav i prav. To se zakoplikovalo, na kraju je zadržan u kruševačkoj bolnici iz koje nikada nije ni izašao.

Kako dodaje sagovornik, tinejdžerkina mama se tek nedavno oporavila od smrti muža.

- Ona je žena potresena, bila je jako loše i poslije suprugove smrti i tek je malo da kažemo živnula, a sada ju je zadesila nezamisliva nesreća. Potpuno je slomljena, bukvalno ne može da stoji na nogama od tuge. Ona se potpuno bila povukla tada kada je izgubila muža i tek skoro je malo stala na noge, međutim, ovo je dotuklo - kaže sagovornik blizak porodici i dodaje da je porodica prije prve tragedije živjela u Kanadi.

- Znam da su jedno vrijeme bili tamo, pa su došli u Srbiju i evo šta se sve izdešavalo. Sudbina ili šta li je... - dodaje neutješan prijatelj.

Nije brzo vozila

U nesreći su, podsjetimo, učestvovali autobus prevoznika Bor travel i automobil "mercedes", kojim je upravljala nastradala tinejdžerka, a u kojem je bilo još četvoro tinejdžera.

- Svi zajedno su odmah prevezeni u Opštu bolnicu, kada je Lana poslije četiri sata lavovske borbe ljekara, nažalost, podlegla povredama - podsjeća izvor.

On dodaje da je Lana u trenutku nesreće nije vozila brzo, te da se sumnja da je nesreći možda doprinijelo njeno neiskustvo u vožnji.

- Ona je mlada, relativno skoro je dobila vozačku dozvolu. Na tom putu gdje se kretala ograničenje je 50 na sat, a ona je vozila tek nešto više od toga, 60 kilometara na sat. Nije se snašla i nije uspjela da izbjegne sudar - kaže sagovornik.

Povrijeđeni stabilno: Prelomi pršljenova i rebara

Četvoro Leninih drugara su zbrinuti odmah nakon nesreće, a kako saznajemo, oni se sada nalaze u stabilnom stannju, piše Kurir.rs.

- Djevojčica koja je bila u kolima prebačena je u Beograd na ortopediju sa prelomima pršljena, drugi mladić prevezen je u UKC Niš na grudno odjeljenje, zbog preloma rebara, a drugo dvoje putnika su nakon zbrinjavanja poslati na kućno liječenje - rečeno je iz borske zdravstvene ustanove.

(Foto: Kurir)