Adnan Hasanović, vlasnik firme "Dafas" u Austriji u ovu zemlju stigao je kao desetogodišnjak iz Sapne.

Danas je veoma uspješan, zapošljava brojne radnike, a za svoju domovinu, Bosnu i Hercegovinu, uvijek je na raspolaganju.

Počeci su, kako on kaže, bili jako teški za njihovu porodicu. Svi su živjeli od očeve plaće, jezik nisu dobro razumjeli, pa samim tim ni otac nije mogao birati poslove. Teško je bilo, ali su se snalazili.

Adnan je završio zanat 2001. godine i nastavio raditi u raznim firmama, nakon čega je odlučio osnovati i vlastitu firmu. Vrijedno je radio i borio se.

- 2011. godine sam pomislio da pokušam ja raditi taj posao, za sebe, i odlučio sam se na taj korak. Bilo je borbe, teško je bilo, nije ništa na početku jednostavno. Vremenom je sve išlo kako je trenutno i kako odgovara - priča Hasanović.

Malo po malo, korak po korak, uz veliki trud i borbu, postao je uspješan.

On je jedan od primjera kakvi su Bosanci u dijaspori, vrijedni i priznati.

Adnanova firma vremenom se gradila, sticala jaka poznanstva i danas su među prvima koji dobivaju ponude, iako u okruženju ima još firmi koje se bave sličnom djelatnosti.

Ni rodnu Bosna nije nikada izašla iz njihovih srca, bez obzira na sve kilometre i daljinu. Odazivaju se na svaki poziv i trude se učiniti što više za svoju domovinu.