Veliki požar izbio je jutros u ulici Bulevar Maršala Tolbuhina u Novom Beogradu (Srbija). Izgorio je ugostiteljski objekat koji se nalazi u stambenoj zgradi, nakon čega se proširio redom na stanove, sve do 4. sprata.

- Jutros od 6 sam na nogama, ja sam na prvom spratu ali sa druge strane, jedino što sam stigla to je da spakujem ovaj mali kofer stvari i da ponesem najpotrebnije, u slučaju da se proširi i na moj. Svakako se širilo velikom brzinom, krenulo je sve od kafića ispod - ispričala je jedna djevojka za Kurir.

Policajci obezbjeđuju prolaz u zgradu sa svih strana, vatrogasci su lokalizovali požar, međutim s obzirom na buktinju, još uvijek se radi na dogašivanju.

- Velika tuga, samo imam da kažem, jadni ljudi kojima je sve nestalo. Cijelog života se boriš da nešto stvoriš i u jednom trenu sve nestane, kao da nikad nije postojalo - dodala je jedna prolaznica šokirana prizorom koji je zatekla.

Naime, stanari zgrade mahom su otišli sa mjesta događaja, s obzirom na to da gašenje požara traje od rano jutros, međutim, jedna žena čiji je stan izgorio još uvek je tu, čekajući da vidi šta dalje.

- Ja nemam snage da govorim, sve je nestalo, moj stan je izgorio potpuno i ne znam šta ću dalje. Samo me zanima od čega je nastao ovoliki plamen - kaže stanarka zgrade, vidno potresena.

(FOTO: Kurir)