Milovan Tasić Tasa, bivši košarkaš, kojeg je publika gledala u filovima "Ko to tamo peva" i "Maratonci trče počasni krug" izgubio je životnu bitku u 77. godini.

Glumca ćemo pamtiti po čuvenoj sceni iz "Ko to tamo peva" kada se Pavle Vujsić posvađao sa seljakom, a onda je došao on i krenuo da im buši gume na autobusu.

Bio je i veliki majstor malih uloga. A pored uloge u "Ko to tamo peva", proslavio se ulogama u kultnim filmovima “Maratonci trče počasni krug”.

Gorostasnog centra, visokog 214 centimetara, u Radnički je 1968. godine doveo Slobodan Piva Ivković. Kažu da prije toga nikada nije bio vidio koš. Milovan Tasić – Tasa, jedan od najpoznatijih srbijanskih epizodnih glumaca rođen je davne 1947. godine u selu Donjem Crnatovu nadomak Žitorađe. Krajem 60-ih godina prošlog vijeka proširila se legenda o džinu sa juga Srbije, te je legendarni trener Piva Ivković riješio da sjedne u automobil i nađe tog dobroćudnog džina.

Milovan Tasić-Tasa je u Inđiji radio kao traktorista dok jednog dana nije došao trener košarkaša Radničkog iz Beograda Slobodan Ivković (brat proslavljenog trenera Dušana-Dude Ivkovića) i upitao ga da li bi želio da dođe na probni trening. Kada se ovaj dobroćudni, 212 centimetara visoki džin, onako nezgrapan i nespretnih pokreta, pojavio na košarkaškim parketima, kod publike je izazivao ili simpatije ili podsmjeh.

– Kasnije sam shvatio – pričao je tada Tasić – da sam samom svojom pojavom interesantna figura za gledaoce, da sam im, na neki način, simpatičan kao košarkaš. To me je motivisalo da svakodnevno treniram i bar donekle nadoknadim izgubljeno.

Nije Tasa snimao zbog slave, nego zbog pra. Prokletih para, koje nije imao u Radničkom. U svijetu filma sprijateljio se sa brojnim glumačkim legendama, o kojima ima samo riječi hvale.