Vrijeme u BiH do kraja radne sedmice će biti u znaku isitisnkog ljeta. Preovladavat će sunčano vrijeme sa malo ili nimalo oblaka uz vrućinu koja će naročito biti izražena na jugu zemlje.

U planinskim područjima bit će ugodniji boravak na otvorenom. Niže temperature i planinskasvježina povoljno će djelovati na izletnike koji će morati povesti više pažnje na visok indeks UV zračenja.

Za vikend se očekuje povećanje oblačnosti uz nešto niže ali i dalje visoke temperature. U posljepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi koji bi mogli biti izraženiji u centralnim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka varirat će između 14 i 20 u Bosni, na jugu Hercegovine do 23 stepena. Najviše dnevne temperature u Bosni između 32 i 38, u Hercegovini do 40 stepeni.

Početkom sljedeće sedmice (24. juni) prema raspoloživim sinoptičkim materijalima bit će još svježije uz veću mogućnost za padavine. Padavine se očekuju na čitavom prostoru naše zemlje. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira od 27. juna.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15 i 20, u Hercegovini do 22, najviša dnevna temperatura od 26 do 31, jugu zemlje do 33 stepena, saopćeno je iz FHMZ-a BiH.