Stranica BH Meteo upravo javlja kako će u narednim satima kiša stići u mnoge dijelove Bosne i Hercegovine.

Ističu kako je moguće i lokalno nevrijeme sa većom količinom padavina u nekoliko dijelova Bosne i Hercegovine.

-U većem dijelu Krajine kiša od jutros neumorno pada. U narednim satima značajna destabilizacija atmosfere očekuje i ostatak zemlje uz povremeno kisu i pljuskove sa grmljavinom.

Uz jači razvoj konvektivne naoblake, lokalno se očekuje i nevrijeme uz veću količinu padavina u kratko vrijeme, led i pojačan vjetar za što je najveća šansa u nastavku dana u dijelovima jugozapadne, centralne, sjeveroistočne i istočne Bosne.

Pred kraj dana i večeras talas lokalnih pljuskova sa grmljavinom zahvatit će i veći dio Hercegovine i gornje Podrinje, one krajeve koji su generalno oskudjevali sa kišom ranijih dana. Eventualno krajnji jug Hercegovine da se provuče bez nekih većih padavina.

U noći na petak (14.06.) postepeno slabljenje i prestanak padavina, kao uvod u razvedravanje i stabilizaciju vremena sutra tokom dana, piše BH Meteo.

Iz FHMZ-a su se također oglasili povodom očekivane promjene vremenskih prilika.

-Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće - navode iz FHMZ-a.