Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 17 stepeni, Ivan Sedlo 25, Sokolac 26, Livno i Neum 27, Bihać, Drvar, Široki Brijeg i Srebrenica 29, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Trebinje i Tuzla 30, Zvornik 31, Mostar i Zenica 33 stepena. Temperatura mora u Neumu u 14 sati: 23 stepena.


Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim i sjevernim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena.


U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 32 stepena.

U nedjelju je umjereno oblačno vrijeme i nešto sunčanije na jugu. Poslije podne i krajem dana sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. U večernjim satima, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a najviša dnevna od 30 do 35 stepeni.

U ponedjeljak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i uglavnom vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a najviša dnevna od 28 do 33 stepena.

U utorak je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a najviša dnevna od 25 do 32 stepena.