Danas je u Bosni i Hercegovini vladalo sunčano vrijeme s malom oblačnošću.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati bile su različite po gradoviam, na planini Bjelašnici izmjereno je 21 stepen Celzijusa, u Sarajevu 33 stepena, dok su u gradovima poput Bugojna, Sanskog Mosta, Drvara, Gradačca, Neuma i Tuzle temperature dosegle 34, odnosno 35 stepeni Celzijusa.


Najtoplije mjesto bio je Mostar s visokih 38 stepeni Celzijusa, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U isto vrijeme, temperatura mora u Neumu iznosila je ugodnih 27 stepeni Celzijusa.

U ovom bh. gradu danas se sve 'topilo': Bilo je pakleno vruće

Sutra blaga promjena, mogući pljuskovi i grmljavinaZa sutrašnji dan prognozira se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost širom Bosne i Hercegovine.

Međutim, zbog razvoja konvektivne oblačnosti, poslijepodne će biti mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, ponegdje uz mogućnost grada.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, uglavnom južnog smjera, dok će na sjevernim područjima Bosne puhati sjeverni vjetar.

Jutarnje temperature zraka kretat će se većinom između 18 i 24 stepena Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature biti uglavnom između 33 i 38 stepeni Celzijusa.

U glavnom gradu BiH također se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost, ali tokom dana mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Jutarnja temperatura bit će oko 20 stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna temperatura zraka dosegnuti oko 37 stepeni Celzijusa.

U ovom bh. gradu danas se sve 'topilo': Bilo je pakleno vruće

Nestabilno od naredne sedmice

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U ovom bh. gradu danas se sve 'topilo': Bilo je pakleno vruće

Ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu ali i dalje nestabilno. Lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

U ovom bh. gradu danas se sve 'topilo': Bilo je pakleno vruće

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 33 stepena.

U utorak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 28 stepeni.